Communicatievaardigheden

Ik geef al meer dan 26 jaar trainingen op het gebied van communicatie. Het gaat dan om de ontwikkeling van vaardigheden als teamwork, onderhandelen, feedback geven, leiderschap, verbale en non-verbale communicatie. Door met nieuw gedrag te oefenen leer je jezelf goed kennen en zijn deze trainingen spannend en waardenvol tegelijk.

Ik geef daarnaast teamtrainingen op het gebied van projectmanagement. Niet eindeloos polderen, maar dingen met beperkte middelen en binnen een afgebakende tijd tot stand brengen! Wel communiceren met diepgang, maar houd het bij concrete stappen. Daar bestaan goede 'tools' voor! 
 
Misschien is de belangrijkste vraag bij communiceren misschien wel: Hoe leer je van elkaar? Mijn workshops en trainingen over hoe je het leren kunt muzikaliseren en over breinvriendelijk leren sluiten daar bij aan.

Hoe je het leren kunt muzikaliseren
Crossing Borders? Use your brains!
Nederland - België: 1 - 1 !
Ik geef presentaties en workshops over hoe je het leren kunt muzikaliseren. Vanzelfsprekend zet ik daarbij actief muziek in! Mijn whitepaper beschrijft een integraal didactisch kader dat trainers en docenten kunnen gebruiken. 

De hersenen van de mens zijn een unieke sociale leermachine! Recent hersen-onderzoek geeft nieuwe aanbevelingen voor wereldburgers die meer verbinding willen. Lees meer!

De Nederlands-Belgische samenwerking is een belangrijke specialisatie. Zie voor info de artikelen NL-B patroon en NL-B Oplossing.
 
Als docent en trainer zorg ik voor focus en een prettige sfeer.