Kennismaking

Missie
Zeven jaar geleden kroop ik door het oog van de naald. Ik heb geluk gehad! Zoals dat vaker gaat was dat de aanleiding om serieus werk te maken van een droom. Die had ik al langer: zorgen dat de kracht van muziek meer gebruikt wordt in onderwijs en training.
Ik maak me er nu hard voor dat muziek elke dag ingezet wordt als integraal deel van de les omdat je dan met meer plezier en effectiever leert. Ik beschouw het als  mijn missie om het leren te muzikaliseren. Pionierswerk! Een belangrijke stap is de e-learning die ik ontwikkeld heb.
 
Brenger van kennis die verbindt
Ik ben opgeleid in watermanagement, communicatie en toegepaste integrale psychologie. Ik ben in 1996 gepromoveerd waarbij ik antwoord gaf op de vraag hoe ingenieurs en inwoners, beiden met een totaal andere achtergrond, het beste mét elkaar konden leren om tot een optimale inrichting van het land te komen. Het onderzoek vond plaats in Senegal, West Afrika. Ik ben mijn onderzoekende geest sinds die tijd blijven gebruiken. Bijvoorbeeld over Nederlands-Vlaamse communicatie en samenwerking. Of over hoe het menselijk brein over de grenzen van culturen heen verbinding kan brengen. Of over de kracht van muziek bij leren en les geven!
 
Guldenregel?
De 'gulden regel' is een leidraad die bij alle religies en culturen bekend is. Deze naam koos ik vanwege mijn specialisatie als trainer 'interculturele communicatie'. De gulden regel - mits goed begrepen - Roept je op om de ander te begrijpen, via de verschillende soorten empathie, die van nature in ons brein verankerd zijn. Daarmee is de mens in staat om zich over de grenzen en 'schotten' heen steeds verder te verbinden! Wat zijn  de mogelijkheden van het menselijk brein om daarin steeds verder te gaan zonder de eigenheid te verliezen? Wat kun je daarin als trainer/docent of adviseur doen? Welke vormen en instrumenten brengen verbinding? Lees meer.
 
Muziek
Ik houd van muziek, ben speel gitaar en maak straatmuziek in Zutphen. Ik ben al lang bezig met de relatie tussen muziek en leren. In 2013 een zintuiglijk rijke  videoclip over breinvriendelijk leren die inmiddels meer dan 12.000 keer bekeken is. Ik gebruik tegenwoordig altijd muziek als ik training geef.
 
Pensioen in Zicht training
Naast dit alles geef ik al 10 jaar met veel plezier Pensioen In Zicht trainingen voor Essenburgh Training en Advies. De deelnemers staan met gelijkgestemden stil bij de toekomst die voor hen ligt. Een inspirerende cursus.