Blog - Muzikaliseer je les of training!
 
Wil je op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs en/of vlogs? Vul dan het contactformulier in.

Overzicht blog 1 tm 12 - Muzikaliseer je les #13 - dinsdag 26 november 2019

In mijn eerste nieuwsbrief gaf ik een overzicht van mijn eerste 12 blogs. Hier vind je het.

Lees het hele bericht >
Workshops en themadagen - Muzikaliseer je les #12 - maandag 28 oktober 2019

Ik merk dat het idee om het leren te muzikaliseren aanslaat. Daarom bied ik de komende maanden 3 workshops en 5 themamiddagen aan. Waarom is deze workshop of themadag iets voor jou?

Lees het hele bericht >
Uithuilen en opnieuw beginnen? - Muzikaliseer je les #11 - woensdag 23 oktober 2019

Hoe komt het dat veel mensen zo graag naar ‘droevige muziek’ luisteren? Kan verdriet nuttig zijn als deel van het leerproces? En zo ja: hoe kan droevige muziek dan bewust ingezet worden als deel van een les of training?

Lees het hele bericht >
Een kapstok voor de boodschappen - Muzikaliseer je les #10 - maandag 15 juli 2019

Muziek en breinvriendelijk leren zijn een fantastisch paar. Met aansprekende muziek verbindt je leervormen en hersendelen. Met de ‘muziek van het leren’ als kapstok krijgt de inhoud een brede en robuuste worteling in je brein. ‘Sing for the brain’: óp naar een database van zintuiglijke rijke clips voor in de les!

Lees het hele bericht >
Braak terrein voor pioniers! - Muzikaliseer je les #9 - donderdag 27 juni 2019

Hoe intensief zet je muziek in als deel van het leerproces? Laat je muziek in alle opzichten leidend zijn, zoals de idealistische dirigent Barenboim voorstond? Of beperk je je tot het tolereren van ‘oortjes’ in de les? Blijft muziekles apart staan van andere vakken of integreer je? En hoe ver ga je in het gebruiken van de kracht van muziek bij andere vakken? In dit artikel worden 6 gradaties van intensiteit uitgelegd, waarmee je je leerstrategie kunt bepalen. Maar veel weten we nog niet: Echt serieus muzikaliseren is helaas nog toekomstmuziek en er worden amper experimenten gedaan! Hier ligt braak terrein voor pioniers!

Lees het hele bericht >