Blog
 
Ik schrijf wekelijks een blog en maandelijks een vlog. Wil je op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs en/of vlogs? Vul dan het contactformulier in.

Hoe muzikaal ben jij eigenlijk? Muzikaliseer je les #6 - donderdag 23 mei 2019

Hoe kijken onderzoekers en componisten nu naar muzikaliteit, en wat zijn daarvan de consequenties voor het muzikaliseren van een les?

Lees het hele bericht >
Liedjes om je geheugen te trainen - Muzikaliseer je les #5 - maandag 20 mei 2019

Wat zijn goede liedjes om je geheugen te trainen en hoe gebruik je die in je training of les? 16 voorbeelden!

Lees het hele bericht >
Taal en muziek: een geheim akkoord. Muzikaliseer je les #4 - vrijdag 10 mei 2019

Als je het leren wilt muzikaliseren is het misschien wel de grootste uitdaging om de twee talen, de emotionele en de spreektaal, met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar versterken! Maar hoe doe je dat?

Lees het hele bericht >
Gebruik de energie van muziek: 7 tips! Muzikaliseer je les #3 - donderdag 2 mei 2019

Als je muziek hoort wordt een inwendige bewegingssysteem in gang gezet. Het gaat zich ongemerkt op het externe ritme van de muziek aanpassen. Dit heet 'entrainment'. In deze tekst vind je zeven tips om dit principe te gebruiken als trainer, docent of student.

Lees het hele bericht >
Het Mozart effect: de hype voorbij!? Muzikaliseer je les #2 - donderdag 25 april 2019

Het was 25 jaar geleden een hype: Het Mozart effect. Naar Mozart luisteren zou slimmer maken. Maar dat ligt allemaal een stuk genuanceerder. Wat we weten is dat goed gekozen muziek, die aansluit bij de persoonlijke smaak, mensen in een positieve stemming kan brengen. Daardoor neemt de aandacht toe. Maar welke muziek kies je zodat het bij de les aansluit?

Lees het hele bericht >