THEMAMIDDAG

Themamiddagen
 
In de periode na deze zomer worden weer vijf  thema-middagen aangeboden, op woensdagen van 14.00 tot 16.30. De middagen zijn breed toegankelijk, gericht op het ontdekken van de kracht van muziek ten aanzien van één specifiek onderwerp. Wanneer je ze alle vijf volgt heb je ook een goed overzicht van  ‘de muziek van het leren’. De kosten voor een themamiddag bedragen € 50,00. Volg je ze alle 5 dan betaal je € 200.
 
1    Aandacht en muziek - datum nog onbekend
Aan de hand van een muzikale reis wordt duidelijk dat er drie knoppen zijn waar je aan kunt draaien om aandacht te vangen en vast te houden. De eerste reguleert de energie. Met de tweede stel je de gewenste ‘emotionele waardering’ in, en met de derde kun je de ruis optimaal wegfilteren. Maak je interesse kenbaar via deze link.

2    Muziek en taal: een geheim akkoord - datum nog onbekend
Muziek en taal: wat is het verband tussen die twee? Hoe kun je muziek gebruiken om taal beter te onthouden? Wanneer wordt taal muziek? Als je het leren wilt muzikaliseren is het misschien wel de grootste uitdaging om de twee talen, de emotionele en de spreektaal, met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar versterken!  Maar hoe doe je dat? Maak je interesse kenbaar via deze link.

3    De kracht van zelf muziek máken- datum nog onbekend
De kracht van zelf muziek máken is voor iedereen beschikbaar, zeker ook voor wie niet in muziek opgeleid is. Samen muziek maken versterkt de verbinding en bevordert het ‘sociale leren’ in de klas of training. Deze ‘special’ met Joep Everts (muzikale coaching en training) is bedoeld voor docenten en trainers die de mogelijkheden willen verkennen wat je in de klas of trainingsgroep zou kunnen doen met body percussie en/of stem. Maak je interesse kenbaar via deze link.

4    Muzikaliseer het online leren - datum nog onbekend
Online leren ontwikkelt zich steeds verder. Wat is de toegevoegde waarde van muziek voor online leren en hoe breng je die in de praktijk? Hoe kan muziek een extra ‘online’ brug slaan tussen de deelnemers? Deze special wordt aangeboden met Joitske Hulsebosch, oprichter van Ennuonline (online sociale leertrajecten) Maak je interesse kenbaar via deze link.

5    De negen muzikale emoties - datum nog onbekend
Emoties geven kleur aan het leven en ‘graveren herinneringen’ in ons brein. Tussen muziek en emoties bestaat een bijzondere band. Er worden negen muzikale emoties onderscheiden : verwondering, transcendentie, tederheid, verdriet, nostalgie, vredigheid, ‘power’, vreugde en spanning. Wat kun je er mee in de training of les? Maak je interesse kenbaar via deze link.