Training en Onderwijs

Ik geef al meer dan 25 jaar trainingen op het gebied van communicatie. (Teamwork, onderhandelen, feedback geven, leiderschap, verbale en non-verbale communicatie). Interculturele Communicatie, en speciaal daarbinnen Nederlands-Belgische samenwerking is een belangrijke specialisatie. Ik gaf onder meer workshops en trainingen voor Wegener DM, Fortis, Scania en Boehringer Ingelheim. Wat mij daarin duidelijk geworden is, is dat de nadruk op verschillen - wat tot op zekere hoogte anekdotisch en onderhoudend is - de mensen vaak juist verdeelt. Natuurijk kun je pas rekening houden met een ander wanneer je ook weet waarin die van jou verschilt. Maar het begint én eindigt met verbinding.

Ik geef daarnaast trainingen op het gebied van projectmanagement. Niet eindeloos polderen, maar dingen met beperkte middelen en binnen een afgebakende tijd tot stand brengen! Wel communiceren, maar houd het bij concrete stappen, want je leert het meest als je de wereld probeert te veranderen.
 
'Last but not least' geef ik workshops en trainingen over hoe je het leren kunt muzikaliseren, en over breinvriendelijk leren.

Hoe je het leren kunt muzikaliseren
Crossing Borders? Use your brains!
Nederland - België: 1 - 1 !
Ik geef presentaties en workshops over hoe je het leren kunt muzikaliseren. Vanzelfsprekend zet ik daarbij actief muziek in! Mijn whitepaper beschrijft een integraal didactisch kader dat trainers en docenten kunnen gebruiken. 

De hersenen van de mens zijn een unieke sociale leermachine! Recent hersen-onderzoek geeft nieuwe aanbevelingen voor wereldburgers die meer verbinding willen. Lees meer!

De Nederlands-Belgische samenwerking is een belangrijke specialisatie. Zie voor info de artikelen NL-B patroon en NL-B Oplossing.
 
Als docent en trainer zorg ik voor focus en een prettige sfeer.